Aanmelden btw-teruggave service

Welkom beste klant van Elkor Groep,

Elkor Groep heeft u de gelegenheid gegeven om de btw-teruggave door ons te laten verzorgen. Uw installateur rekent met ons af, u hoeft ons dus niet te betalen voor onze dienstverlening.

Indien u meerdere facturen heeft vul hier de factuurdatum van uw eerste zonnepanelenfactuur in.

Staat uw situatie er niet bij of twijfelt u? Deel a.u.b. zo veel mogelijk in het opmerkingen veld (Vragen in de opmerkingen worden niet beantwoord, bel of e-mail uw vragen gerust).

Omdat het traject richting de belastingdienst al is opgestart kan het zijn dat wij belangrijke informatie niet of niet tijdig ontvangen. Hierom zijn wij niet verantwoordelijk voor eventuele naheffingen die hieruit voortkomen. Wij zullen echter wel ons best doen dit te voorkomen. Het is hiervoor van belang dat u ons alle poststukken die u van de belastingdienst ontvangt tijdig doorstuurt.

U heeft aangegeven het traject reeds zelf opgestart te hebben bij de belastingdienst. Gebruik de upload knop om een kopie van alle poststukken die u van de belastingdienst ontvangen heeft toe te voegen. U kunt de knop meermaals gebruiken.

Helaas is het niet gunstig om de btw terug te vorderen als u een actieve eenmanszaak heeft. Als eenmanszaak dient u namelijk jaarlijks btw af te dragen over de opgewekte zonnestroom (ook als u op jaarbasis niet meer opwekt dan u verbruikt). Dit dient te gebeuren voor zolang als de zonnepanelen stroom opwekken en de eenmanszaak actief is. De eenmanszaak stoppen is doorgaans niet wenselijk. Op de lange termijn weegt het af te dragen btw-bedrag over de zonnestroom niet op tegen het voordeel dat u krijgt door de btw terug te vorderen. In dit geval raden we u dan ook af gebruik te maken van de btw-teruggave.

Gelukkig is er (meestal) een oplossing. U kunt (wellicht) de btw terugvragen op andermans naam, zoals van uw partner of een kind dat 18 jaar of ouder is. Om in aanmerking te komen voor de btw-teruggave moet deze persoon wel voldoen aan de volgende voorwaarden: het energiecontract en de zonnepanelenfactuur moeten op naam van dezelfde persoon staan en deze persoon moet géén eenmanszaak hebben die aangifte doet van de omzetbelasting.

Helaas kunt u dan geen gebruik maken van onze btw-teruggave service. U kunt de zonnepanelenfactuur wel gewoon in uw boekhouding opnemen. Weest u zich er dus wel van bewust dat u daardoor elk jaar btw moet betalen over de opgewekte zonnestroom. Zowel over de terug geleverde zonnestroom als over het eigen(privé) verbruik. Op deze pagina op de website van de Belastingdienst leest u daar meer over: https://www.belastingdienst.nl/.../geregistreerd-als-btw-ondernemer-btw-terugvragen-over-zonnepanelen

Op wiens naam wilt u de btw (anders dan u ) laten terugvorderen?

U heeft aangegeven dat u eerder zonnepanelen heeft gekocht en de BTW heeft teruggekregen. De Belastingdienst heeft per 2020 haar regels aangepast waardoor het niet mogelijk is om opnieuw btw terug te vorderen op uw naam.

Wellicht heeft u de mogelijkheid om de btw terug te vorderen op naam van iemand anders, zoals uw eventuele partner. Die persoon moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. De zonnepanelenfactuur moet op zijn/haar naam staan
  2. Het energiecontract moet op zijn/haar naam staan

Dat is jammer! Helaas kunt u geen gebruik maken van de btw-teruggave voor uw zonnepanelen.

Gefeliciteerd, u voldoet aan de voorwaarden om de btw over uw zonnepanelenfactuur terug te vorderen. Let erop dat u de btw terugvordert op naam van dezelfde persoon waar het energiecontract op staat. Wilt u zo vriendelijk zijn om de onderstaande velden in te vullen?

Vul de onderstaande velden in op naam van degene die nog géén btw heeft teruggekregen over zonnepanelen. Let wel op dat u eerst de factuur van de zonnepanelen van naam laat veranderen (indien nodig) en dat het energiecontract ook op die naam moet staan.

Wp

Vul hier het factuurbedrag inclusief btw in. LETOP vul ALLEEN het factuurbedrag over 2022 of daarvoor in.

Graag ontvangen wij de factuur van de zonnepanelen (een offerte voldoet niet) Voeg ook uw aanbetalingsfactuur toe.

Gebruik de knop om uw factuur toe te voegen, indien u meerdere facturen heeft kunt u de knop meermaals gebruiken.

Heeft u vragen? We staan u graag te woord! We zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen negen en vijf of per e-mail: info@nba-zonnepanelen.nl